FNV vreest gevolgen van nieuwe reorganisatie bij VolkerRail

VolkerRail gaat opnieuw reorganiseren. Dat meldt bestuurder Egon Groen van FNV Spoor. Het nieuws hebben de vakbonden en de ondernemingsraad van VolkerRail vorige week van het bedrijf vernomen. VolkerRail bevestigt dat er plannen in de maak zijn, maar wil nog niet ingaan op de inhoud.

Nog onduidelijk is volgens Groen hoeveel arbeidsplaatsen er op de tocht staan. “Ik hoop dat het meevalt, maar ik heb er een hard hoofd in”, aldus Groen. De bestuurder noemt het zuur dat er nog steeds geen sprake is van een duurzame situatie. De voorstellen van de vakbonden om in ieder geval het onderhoudspersoneel te ontzien, zijn ook herhaaldelijk door de werkgevers afgewezen, aldus Groen.

VolkerRail

In zijn bericht brengt de vakbondsbestuurder eerdere reorganisatieronden in herinnering. In mei 2008 schrapte VolkerRail 180 banen via natuurlijk verloop en interne herplaatsing. In maart 2009 vervielen 202 arbeidsplaatsen. Groen is ervan overtuigd dat de nieuwe aanbestedingen die eraan komen zullen leiden tot een nieuwe ontslagronde.”

VolkerWessels, het moederbedrijf van VolkerRail, laat weten verbaasd te zijn over de manier waarop vakbondsbestuurder Groen zijn bezorgdheid naar buiten brengt na overleg tussen bonden en VolkerRail. Een woordvoerster vindt het voorbarig. “We zijn volop aan het nadenken hoe we het bedrijf gezond kunnen houden. Voor de bouwvak komen we met een plan.” Wat de inzet van dat plan is, is volgens haar nu nog onduidelijk.

ProRail

Groen zegt in een toelichting dat moment niet lijdzaam af te willen wachten. “Daar waar behoefte is ga ik mensen informeren. Ik heb niet zo’n zin om af te wachten tot de klap aankomt.” Hij wil het onderwerp eveneens aankaarten in een gesprek dat hij binnenkort heeft met ProRail.

Yvonne Ton

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.