NedTrain, onderhoud, trein

NedTrain start bedrijfsschool met ROC van Twente

NedTrain start met een nieuwe bedrijfsschool in samenwerking met ROC van Twente. Vanaf september kunnen zo’n 50 leerlingen terecht bij de zogenoemde TechniekFabriek op de NedTrain-locaties in Zwolle en Amsterdam. Uiteindelijk is er plaats voor 100 leerlingen per jaar.

De TechniekFabriek moet gezien worden als de vakschool voor treintechniek. Het betreft een tweejarige opleiding, waarbij de leerlingen opgeleid worden tot monteur Mechatronica niveau 2. De opleiding combineert leren met werken.

NedTrain

In het eerste jaar krijgen de studenten vier dagen les. Een dag in de week is bedoeld voor een stage op een NedTrain-locatie, binnen de zogenoemde BOL (Beroeps Opleidende Leerweg). De leerlingen krijgen voor deze dag een stagevergoeding.

In het tweede leerjaar wordt gewerkt volgens de BBL-methode (Beroeps Begeleidende Leerweg). Hierbij werk de leerlingen vier dagen in de praktijk voor een echt salaris. Een dag in de week is bestemd voor lessen aan de TechniekFabriek.

Treinonderhoud

De leerlingen krijgen na de opleiding ook een 100%-baangarantie bij NedTrain. Na de twee studiejaren krijgt de leerling het erkend MBO-diploma Monteur Mechatronica niveau 2. Het is mogelijk door te leren voor niveau 3.

De leerlingen zullen zich, volgens NedTrain-directeur Michiel van Roozendaal, tijdens de opleiding onder meer bezig houden met het hightech renoveren van treinen, maar ook met de dagelijkse service en het onderhoud aan treinen.

Met de opleiding wil NedTrain de beschikking krijgen over nieuwe vakbekwame techneuten en de vergrijzing onder het eigen personeel opvangen. Op zaterdag 14 april is er een open dag op de locatie in Zwolle van 10:00 uur tot 14:00 uur.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.