FNV, kantoor, vakbond

ProRail doet loonbod voor 2-jarige cao aan FNV Spoor

ProRail heeft een loonbod gedaan aan vakbond FNV Spoor. Het bod kwam ter tafel tijdens de vierde cao-onderhandelingsronde met de vakbond. Het railbedrijf deed een voorstel voor een 2-jarige cao.

In deze cao staat onder meer een loonsverhoging van 0,8% per 1 maart 2012 en een verhoging met 1% per 1 maart 2013. FNV Spoor had echter ingezet op een loonsverhoging van 2,5% per jaar voor de ProRail-medewerkers.

ProRail

Volgens de vakbondsonderhandelaars wil ProRail verder de secundaire arbeidsvoorwaarden versoberen en meer marktconform maken. Daarnaast valt het de onderhandelaars op dat ProRail met een aanbod voor twee jaar komt.

In de voorgaande jaren wilde ProRail nooit van een langjarige cao weten. De laatste cao-onderhandelingsronde met ProRail en FNV Spoor vindt plaats op 10 april aanstaande.

Auteur: Redactie

1 reactie op “ProRail doet loonbod voor 2-jarige cao aan FNV Spoor”

Novi|08.06.12|17:09

Hyves, Facebook bestaan al jaren. Een eigen socail media netwerk is relatief zonder veel kosten te realiseren. Wel vakbondswerk aan de basis, nieuw verbinden met leden benodigd.Internet-verbinding is in welke vorm, maat of plek ook voor pakweg alle leden toegankelijk.Bizar dat 1,5 miljoen leden geen behoorlijke feedback hebben kunnen leveren in pensioenaccoord discussies diverse bonden: falende (aansturing) (vroeg-)verouderde communicatie-afdelingen #fnv (bonden)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.