NedTrain, onderhoud, trein

Nieuwe monteurs NedTrain door werkgelegenheidsproject

Bij NS-onderhoudsbedrijf NedTrain gaan op 1 februari twaalf uitkeringsgerechtigden aan de slag. Dit is het resultaat van het werkgelegenheidsproject dat NedTrain startte samen met het Servicepunt Leren & Werken, de gemeenten Eindhoven en Helmond, UWV WERKbedrijf en ROC Eindhoven.

NedTrain investeerde met het oog op de krappe arbeidsmarkt in nieuw personeel.

Spoorwegen

De Nederlandse Spoorwegen ziet de komende jaren een enorme uitstroom van personeel op zich afkomen. Ook NedTrain, het onderhoudsbedrijf van NS, krijgt ermee te maken.

“Goede medewerkers vinden en binden wordt met de dag lastiger. Een mogelijkheid om op zoek te gaan naar nieuw personeel is gebruik te maken van alle kennis en talenten van onze werkloze beroepsbevolking. Dit werkgelegenheidsproject was voor ons een pilot die bijzonder goed is aangeslagen. Dit is een goede manier om aan nieuw personeel te komen,” aldus Simone Bergen, Manager Recruitment bij NedTrain.

Basisopleiding Mechatronice

Uniek in dit project is dat NedTrain ook investeerde in ervaren oudere kandidaten. Na een verkorte basisopleiding Mechatronica kregen twaalf mensen met een WW- of WWB-uitkering een arbeidscontract voor de functie van treinmonteur bij NedTrain.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.