RoyalHaskoningDHV

Wens om BIM for Rail Bootcamp uit te breiden naar lerend netwerk

Bron: RoyalHaskoningDHV

Afgelopen week organiseerde RoyalHaskoning DHV samen met ProRail, SBB en het Birmingham Centre for Railway Research & Education het inmiddels bekende BIM for Rail Bootcamp. Ruim veertig deelnemers uit verschillende landen namen deel aan een interactief 2-daags workshop programma op de campus van de Universiteit van Birmingham.

Op het peer-to-peer event werden wensen, lessons learnt en best practices besproken rondom de implementatie van Building Information Management in de spoorsector, een belangrijke voorwaarde om meer datagegreven te kunnen werken.

Lerend netwerk van partijen binnen spoorsector

Professor Clive Roberts van Birmingham University verzorgde een mini college over de relatie tussen BIM en Digital Twins in het kader van Asset Management toe. Vanuit de organisatie Building Smart International werd een update verzorgd t.a.v. het uitwerken van te hanteren standaarden in de railbranche.

Onder de deelnemers waren veel belangrijke partijen binnen de spoorsector aanwezig, waaronder ProRail, SBB, maar ook Network Rail, Transport for London, HS1, HS2, Infrabel, Deutsche Bahn en Banedanmark. Aanvullend daarop namen ook verschillende toeleveranciers, ingenieursbureaus, aannemers en consultants deel aan de activitieiten.

BIM for Rail Bootcamp 2022
Deelnemers aan de BIM for Rail Bootcamp 2022. Bron: RoyalHaskoning DHV

Tijdens deze jaarlijkse editie van BIM for Rail hebben de deelnemers aangegeven dat ze het evenement graag willen uitbreiden in de vorm van een lerend netwerk waarin continu informatie kan worden aangeleverd en uitgewisseld.

Royal HaskoningDHV

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.