Ricardo Rail

Ricardo Rail in zee met MxV Rail voor ingenieurswerk

Ricardo Rail en MxV Rail hebben een overeenkomst ondertekend die de engineering- en testcapaciteiten van de twee spoorwegorganisaties zal samenbrengen om de snel veranderende spoorsector beter te bedienen. 

De samenwerking tussen Ricardo Rail en MxV Rail borduurt voort op decennialange ervaring en heeft projectondersteuning, testwerk, onderzoek en prestatieverbetering voor de wereldwijde spoorsector als speerpunten. Daarnaast zullen de bedrijven zich richten op de technische gebieden van belang, zoals systeemintegratie, veiligheid en alternatieve aandrijving. Denk daarbij aan batterij-elektrische aandrijving en waterstoftechnologie.

“Onze alliantie met Ricardo is gebaseerd op gedeelde principes rond technische competentie, strenge standaarden en nieuwe inzichten die bijdragen aan praktische oplossingen”, zegt Kari Gonzales, hoofd bij MxV Rail.

MxV Rail

MxV Rail, voorheen Transportation Technology Center (TTCI), is een volledige dochteronderneming van de Association of American Railroads. Het is opgericht om de ontwikkeling en veilige toepassing van innovatieve technologieën te ondersteunen, om zo de veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de spoorwegindustrie te vergroten.

De samenwerking komt volgens Ricardo op een uitgelezen moment, aangezien MxV Rail midden in een verhuizing naar de Amerikaanse Colorado zit. Daar wordt in Pueblo een nieuw complex geopend dat het samenwerkingsverband meer mogelijkheden geeft.

Samenwerking met DB

Onlangs heeft Ricardo Rail ook hun samenwerking geïntensiveerd met DB Systemtechnik, op het gebied van testen en certificeren van nieuwe en gemoderniseerde spoorvoertuigen en spoorinfrastructuur. Zij zijn een one-stop-shop gestart voor dit type diensten.

Meer weten over alle innovaties binnen de spoorsector? Kom dan naar RailTech Europe, 21 Juni staat in het teken van het Digitale Spoor, zoals ERTMS, ATO en digitale communicatie. Klink hier voor registratie en meer informatie.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Ricardo Rail

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.