Friese boer smeekte ProRail zijn NABO te beveiligen

Schuilenburg - Friesland
De onbewaakte overweg op het land van Bokma. Google Maps

De Friese veehouder Sybren Bokma heeft een onbewaakte spoorwegovergang op zijn terrein bij Schuilenburg, tussen Hindeloopen en Koudum. Ondanks dat er nog geen ongelukken met dodelijke afloop plaatsvonden nam Bokma zelf het initiatief om ProRail te verzoeken “alsjeblieft de overweg te beveiligen”, zo vertelt hij in de Balkster Courant. “Het gaat vaak maar net goed, we zullen blij zijn als dit een veilige overweg is.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Friese boer smeekte ProRail zijn NABO te beveiligen”

A C F Sierts|15.05.23|16:08

De bedragen die met beveiliging gemoeid zijn, zijn ronduit buitensporig te noemen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een aantal (markt)partijen ongegeneerd geld aan het verdienen zijn. Dit zou echt gigantisch goedkoper moeten kunnen. Maar kennelijk is dat in niemands belang…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Friese boer smeekte ProRail zijn NABO te beveiligen | SpoorPro.nl

Friese boer smeekte ProRail zijn NABO te beveiligen

Schuilenburg - Friesland
De onbewaakte overweg op het land van Bokma. Google Maps

De Friese veehouder Sybren Bokma heeft een onbewaakte spoorwegovergang op zijn terrein bij Schuilenburg, tussen Hindeloopen en Koudum. Ondanks dat er nog geen ongelukken met dodelijke afloop plaatsvonden nam Bokma zelf het initiatief om ProRail te verzoeken “alsjeblieft de overweg te beveiligen”, zo vertelt hij in de Balkster Courant. “Het gaat vaak maar net goed, we zullen blij zijn als dit een veilige overweg is.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Friese boer smeekte ProRail zijn NABO te beveiligen”

A C F Sierts|15.05.23|16:08

De bedragen die met beveiliging gemoeid zijn, zijn ronduit buitensporig te noemen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een aantal (markt)partijen ongegeneerd geld aan het verdienen zijn. Dit zou echt gigantisch goedkoper moeten kunnen. Maar kennelijk is dat in niemands belang…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.