Spoor tussen Zwolle en Meppel

Kapotte spoorstaaf Zwolle-Meppel wordt vannacht gerepareerd

Op het spoortraject tussen Zwolle en Meppel werd een kapotte spoorstaaf ontdekt.OG/Creative Commons

Tijdens een regelmatige routinecontrole werd vannacht een kapotte spoorstaaf ontdekt op het traject tussen Zwolle en Meppel. Daardoor moesten treinen korte tijd een lagere snelheid hanteren bij het passeren van de bewuste plek.

“De kapotte spoorstaaf kwam aan het licht bij een routinecontrole die we met grote regelmaat uitvoeren op alle sporen”, aldus woordvoerder Aldert Baas van ProRail. “Dat doen we met een speciale meettrein. We hebben de situatie vervolgens nauwkeurig in kaart gebracht door een inspectie ter plaatse. We wilden natuurlijk de zekerheid hebben dat treinen de plek veilig kunnen passeren. Met een aanpassing van de snelheid is dat mogelijk.”

De spoorstaaf dient natuurlijk vervangen te worden. “Dat gebeurt vannacht”, aldus Baas. “Vandaag rijden de treinen dus iets langzamer op de ‘plek des onheils’, maar vertraging levert dat nauwelijks op. Aan het begin van de ochtend waren er wel even wat problemen, maar sinds kwart voor negen rijdt alles weer volgens planning.” Waardoor de spoorstaaf is gescheurd, weet Baas niet. “Dat zal verder onderzoek moeten uitwijzen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.