Een trein van NS en Arriva op station Groningen

Dienstregeling bij Arriva weer hervat na treinuitval door ziekte

Spoorvervoerder Arriva zag zich afgelopen weekend genoodzaakt om een aantal treinen te schrappen uit de dienstregeling vanwege ziekte onder het personeel. Maandag reed het treinverkeer weer volgens dienstregeling.

Tussen zaterdagmiddag 16.00 uur en zondagochtend 09.00 uur moest zeven keer een geplande rit op een van de trajecten in Groningen geannuleerd worden.

“Dit probleem speelt al langer”, laat woordvoerder Liesbeth Oelen van Arriva weten. “Enkele weken geleden hebben we onze dienstregeling aan moeten passen, nu waren er net even iets meer mensen ziek.” Ze vermoedt dat het te maken heeft met corona. Arriva meldde maandag dat de treinen weer volgens dienstregeling rijden.

Corona gerelateerd ziekteverzuim

Enkele weken terug besloot de regionale vervoerder de dienstregeling aan te passen, omdat personeel ziek thuis zat of in quarantaine. Het ging om de periode van maandag 28 februari tot en met zondag 13 maart. Vooral in de spits vielen ritten uit. De sneltreinen tussen Groningen en Winschoten, die alleen in de spits rijden, kwamen te vervallen.
Tevens vervielen de extra treinen tussen Warffum en Groningen in de ochtendspits vervielen. Ook de avondritten tussen Groningen en Zuidhorn, waar normaal gesproken drie keer per avond een ‘pendelrit’ heen en weer reed, werden geschrapt.
Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.