Een ICE tussen Duitsland en Oostenrijk

DB rijdt met Pasen met 50 extra treinen naar populaire bestemmingen

Bron: Deutsche Bahn https://www.deutschebahn.com/de/presse/pressestart_zentrales_uebersicht/50-zusaetzliche-Zuege-rund-um-Ostern-7527286

Deutsche Bahn breidt het aantal zitplaatsen rond Pasen uit met vijftig speciale treinen. De extra treinen rijden van 14 tot 24 april op verbindingen waar veel vraag naar is, zoals Berlijn-München of de verbinding tussen de deelstaat Noordrijn-Westfalen en Berlijn. 

Volgens Deutsche Bahn neemt het aantal reizigers in het langeafstandsvervoer op dit moment toe. De gemiddelde bezettingsgraad van ICE-, Intercity- en Eurocity-treinen ligt nu rond de 40 procent.

“Mensen willen reizen, ze willen weer met de trein. Dit is duidelijk terug te zien in het stijgende aantal boekingen. We hebben een beduidend hogere vraag dan vorig jaar rond deze tijd”, zegt hoofd Fernverkehr Michael Peterson van DB. De Duitse spoorvervoerder biedt op dit moment vijfhonderdduizend extra voordelige Europese tickets aan. Daarmee zijn reizen tussen vanuit Duitsland naar Wenen, Zwitserland of Nederland vanaf 18,90 euro mogelijk.

Werkzaamheden tijdens Paasvakantie

Spoorbeheerder DB Netz gaat in de paasvakantie het spoor in veel regio’s vernieuwen. Daarbij wordt meer capaciteit op het spoor vrijgemaakt en de bestaande infrastructuur efficiënter ingericht. De werkzaamheden zijn in het kader van het investeringsprogramma Neues Netz für Deutschland (Nieuw netwerk voor Duitsland).

In 2022 wordt 13,6 miljard euro in de spoorinfrastructuur van Deutsche Bahn, de federale overheid en de deelstaten geïnvesteerd. De bouwwerkzaamheden zullen leiden tot langere reistijden, uitval of aangepaste vertrektijden op sommige verbindingen. De aangepaste reistijden zijn te vinden in de app van Deutsche Bahn en de dienstregelingsinformatie op Bahn.de.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “DB rijdt met Pasen met 50 extra treinen naar populaire bestemmingen”

kees boer|30.03.22|22:17

Daar hebben ze nog hart voor het spoorvervoer rond de feestdagen; dat hadden we vroeger ook en was dat nu nog maar zo

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.