Ricardo en DB starten one-stop-shop voor testen en certificeren treinen

De ondertekening van het contract tussen Ricardo en DB
Bron: Ricardo Rail

Ricardo Certification en DB Systemtechnik hebben hun samenwerking geïntensiveerd op het gebied van testen en certificeren van nieuwe en gemoderniseerde spoorvoertuigen en spoorinfrastructuur. Ze starten een one-stop-shop voor dit type diensten.  

Internationale projecten vereisen volgens de certificeringsinstellingen steeds vaker grensoverschrijdende goedkeuringen en kunnen niet langer door één enkele dienstverlener worden beheerd. Ricardo’s activiteiten in Nederland en België worden straks aangevuld met de aanwezigheid van DB Systemtechnik in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. De partijen geven aan hun gebieden in Europa verder willen uit te breiden.

Samenwerking Ricardo Certification en DB Systemtechnik

Ook op technisch gebied vullen Ricardo Certification en DB Systemtechnik elkaar aan. Ricardo is een expert in het aanbieden van elektromagnetische compatibiliteit en ERTMS-testen en DB Systemtechnik biedt een breed scala aan testdiensten aan, zoals remmen, rijdynamiek en pantograaftesten. Samen kunnen ze een compleet testpakket bieden voor Europese en nationale vereisten in meerdere gebieden.

EURO9000-locomotief
De Euro9000-locomotief in Zwitserland.

De bedrijven werkten eerder al samen voor de certificering van hogesnelheidstreinen zoals de Velaro Eurostar van Siemens die tussen Londen en Amsterdam rijdt, regionale treinen zoals de Flirt-trein die door België, Duitsland en Nederland rijdt en de Euro9000-locomotief (beide Stadler). Ook de technische goedkeuring van de HSL-Zuid was eerder onderdeel van hun samenwerking.

Experts van Ricardo Certification en DB Systemtechnik zijn op dit moment in Servië om met een speciale meettrein van DB Systemtechnik een deel van de hogesnelheidslijn van Belgrado – Novi Sad te monitoren, waaronder de spoorgeometrie, de interactie van stroomafnemers en bovenleidingen en andere infrastructuurcomponenten.

Ricardo Rail

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.