Op hoogte werk platforms Alom
Partnerverhaal

Alom start business unit voor werkplaats- en depotinrichting

Spoorleverancier Alom heeft sinds kort de nieuwe business unit Werkplaats- en depotinrichting. Deze afdeling houdt zich bezig met het optimaliseren van de veiligheid op werkplaatsen en depots. Een van de systemen die Alom eerder leverde is een ‘Op hoogte werk-platform’ voor de NS-Onderhoudswerkplaats Leidschendam. 

Bijzonder aan het systeem is dat nadat de trein in de werkplaats is gereden, de platforms hydraulisch uitschuiven tegen de trein ter hoogte van het dak van de trein. “Hierdoor ontstaat een veilige werkomgeving zonder valgevaar voor de monteurs, die veelal op het dak van de trein moeten zijn voor het onderhoud”, licht directeur Edwin Aerts van Alom toe.

“De meeste installaties van treinen zitten tegenwoordig op het dak van de trein, dus daarom is het belangrijk dat monteurs veilig op hoogte kunnen werken.”

Veiligheidskussen

Tijdens het project kwam Alom erachter dat  er ter hoogte van overgang tussen de rijtuigen, ook wel bakovergangen genoemd, een gat ontstaat waar een monteur in kan stappen of gereedschap in kan vallen. “We hebben daar een safety pillow voor ontwikkeld”, legt Aerts uit. “Dit is vervolgens ingevoerd als een veiligheidsmiddel binnen de procedure van de NS-werkplaats. Het was interessant om dit engineeringsvraagstuk op te kunnen pakken. En commercieel gezien hadden we er een nieuw product bij.”

“Het Alom Safety Pillow heeft een gele signaalkleur. Daarnaast is het kussen een pyramide-vorm, zodat monteurs er niet op kunnen staan of er gereedschap op kunnen leggen.”

Alom verwacht dat NS met het toepassen van de Alom Distributie Spot een enorme efficiëntie- en kostenbesparing zal realiseren. Daarnaast geeft het de spoorvervoerder een beter overzicht van welke spullen zijn uitgegeven.

Alom Safety Pillow

Distributiespot materialen

Naast het Op hoogte werk-platform en het veiligheidskussen levert Alom ook een geautomatiseerd magazijn voor werkplaatsen, die ook bij NS in gebruik is in Onnen. De Alom Distributie Spot (ADS) geeft medewerkers in een werkplaats de mogelijkheid om materialen en gereedschappen veilig en gecontroleerd af te halen.

“Aan werkhandschoenen wordt bijvoorbeeld een klein vermogen uitgegeven. Het geautomatiseerd magazijn geeft handschoenen gericht uit aan collega’s. Het systeem registreert de maat handschoen per medewerker en deze handschoenen kunnen 24/7 worden verstrekt. Het is ook mogelijk om kleine gereedschappen uit te geven en te kalibreren.” Alom zorgt vervolgens dat de distributiespot is gevuld met materialen. Voordeel voor NS is dat het duidelijk is wie wat heeft en wat de beschikbaarheid is van de materialen. “Hiermee houden werkgevers overzicht en worden er kosten bespaard.”

Het geautomatiseerd magazijn kan op verschillende manier worden vormgegeven in werkplaatsen, containers of op een bouwdepot buiten.

Alom Distributie Spots

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Alom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.