Gestrande passagiers op een station in Griekenland

Griekse reizigers die nacht vastzaten in trein krijgen duizend euro

Meer dan driehonderd treinreizigers kwamen van maandag tot dinsdag vast te zitten in twee treinen tussen Athene en Thessaloniki, nadat zware sneeuwval het land had getroffen. Spoorvervoerder TrainOSE keert een financiële compensatie uit van duizend euro aan de ongelukkige reizigers.

De IC 54-trein, die onderweg was van Athene naar Thessaloniki, strandde vlakbij het station van Livadia vanwege een boom die op het spoor was gevallen. Bij een poging om de trein weg te slepen, vond er door het gladde spoor een aanrijding plaats tussen het sleepvoertuig en de trein. Daarbij zijn meerdere mensen lichtgewond geraakt.

Passagiertrein blokkeerde de spoorverbinding

TrainOSE bevestigt dat treinen 55 (Thessaloniki – Athene) en 56 (Athene – Thessaloniki), die al onderweg waren, moesten wachten op station Oinoi vanwege de blokkering van trein 54. Deze beschadigde trein kwam uiteindelijk in beweging, waardoor de inzittenden van de trein de nacht in hotels door konden brengen. De passagiers van de andere treinen bleven vastzitten vanwege de hevige sneeuwval.

Uiteindelijk kon de evacuatie van de ruim driehonderd passagiers pas dinsdagochtend beginnen en was rond 10.00 uur afgerond. De treinen stonden veilig in het station geparkeerd en de verwarming in de rijtuigen werkte. Met behulp van een patrouillewagen zorgden de treinbegeleiders ervoor dat ze in naburige winkels voorraden kochten om de nacht door te komen.

De Griekse regering stelde vanwege de sneeuwstorm voor dinsdag en woensdag een verplichte vrije dag in. Dit betekende dat zowel de publieke als de private sector gesloten bleven.

De sneeuw veroorzaakte ook problemen voor automobilisten op de wegen. Griekse reddingswerkers haalden duizenden ingesneeuwde automobilisten van een snelweg bij Athene. Sommige chauffeurs zaten al meer dan tien uur vast in hun voertuigen.

Dit artikel is eerder verschenen bij zustervakblad RailTech.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Griekse reizigers die nacht vastzaten in trein krijgen duizend euro | SpoorPro.nl
Gestrande passagiers op een station in Griekenland

Griekse reizigers die nacht vastzaten in trein krijgen duizend euro

Meer dan driehonderd treinreizigers kwamen van maandag tot dinsdag vast te zitten in twee treinen tussen Athene en Thessaloniki, nadat zware sneeuwval het land had getroffen. Spoorvervoerder TrainOSE keert een financiële compensatie uit van duizend euro aan de ongelukkige reizigers.

De IC 54-trein, die onderweg was van Athene naar Thessaloniki, strandde vlakbij het station van Livadia vanwege een boom die op het spoor was gevallen. Bij een poging om de trein weg te slepen, vond er door het gladde spoor een aanrijding plaats tussen het sleepvoertuig en de trein. Daarbij zijn meerdere mensen lichtgewond geraakt.

Passagiertrein blokkeerde de spoorverbinding

TrainOSE bevestigt dat treinen 55 (Thessaloniki – Athene) en 56 (Athene – Thessaloniki), die al onderweg waren, moesten wachten op station Oinoi vanwege de blokkering van trein 54. Deze beschadigde trein kwam uiteindelijk in beweging, waardoor de inzittenden van de trein de nacht in hotels door konden brengen. De passagiers van de andere treinen bleven vastzitten vanwege de hevige sneeuwval.

Uiteindelijk kon de evacuatie van de ruim driehonderd passagiers pas dinsdagochtend beginnen en was rond 10.00 uur afgerond. De treinen stonden veilig in het station geparkeerd en de verwarming in de rijtuigen werkte. Met behulp van een patrouillewagen zorgden de treinbegeleiders ervoor dat ze in naburige winkels voorraden kochten om de nacht door te komen.

De Griekse regering stelde vanwege de sneeuwstorm voor dinsdag en woensdag een verplichte vrije dag in. Dit betekende dat zowel de publieke als de private sector gesloten bleven.

De sneeuw veroorzaakte ook problemen voor automobilisten op de wegen. Griekse reddingswerkers haalden duizenden ingesneeuwde automobilisten van een snelweg bij Athene. Sommige chauffeurs zaten al meer dan tien uur vast in hun voertuigen.

Dit artikel is eerder verschenen bij zustervakblad RailTech.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.