Auto op een spoorwegovergang in Lot et Garonne, Frankrijk

Mysterie rondom verlaten auto op spoorwegovergang in Frankrijk

De gendarmerie, in Frankrijk verantwoordelijk voor politietaken, staat voor een groot raadsel. Een auto is vorige week verlaten aangetroffen op een spoorwegovergang in de plaats Lot et Garonne. De eigenaar heeft zich nog steeds niet gemeld, maar kan rekenen op een flinke boete. 

Dit schrijft de Franse mobiliteitssite Turbo.fr. en wordt bevestigd door de gendarmerie. Op dit moment begrijpen de gendarmes die deze Peugeot 208 op mysterieuze wijze hebben aangetroffen ‘op de slechtst mogelijke plaats’ niet wat er werkelijk is gebeurd.

Vreemde ontdekking

Hier is een op zijn zachtst gezegd een vreemde ontdekking, die de gendarmes van Lot et Garonne in de gemeente Colayracq-St-Cirq op 1 december deden. Ze troffen een grijze Peugeot 208, aan, die midden op een spoorwegovergang was achtergelaten. Het bestuurdersportaal stond open, de sleutels zaten nog in het contact.

De eigenaar is opgeroepen zich te melden, maar heeft dat tot dusver nog niet gedaan. Over de motieven tast men nog in het duister. Waarom zou iemand zijn auto zo hebben achtergelaten? Was er een verlangen om de trein te laten ontsporen?

Boetes voor gevaar en belemmeren van treinverkeer

Eén ding is zeker: op het politiebureau liggen meerdere boetes op voor de eigenaar van het voertuig. Een voor het in gevaar brengen en de andere voor het belemmeren van het treinverkeer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Mysterie rondom verlaten auto op spoorwegovergang in Frankrijk”

Pieter Michiels|10.12.21|09:35

Lot-et-Garonne is een departement, geen plaats. De juiste schrijfwijze van de plaats is Colayrac-St-Cirq.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.