Ondertekening bestuursakkoord ERTMS op station Groningen

‘Nederland in het klein goede plek voor beproeven ERTMS’

Foto: Marieke van Gompel

“We zeggen hier wel eens dat Groningen Nederland in het klein is. Wat is dan een betere plek om een nieuw systeem uit te proberen dan hier?” Dat zei gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen maandagmiddag bij de ondertekening van een bestuursovereenkomst voor de aanleg van ERTMS op de noordelijke lijnen. Deze overeenkomst werd door de provincies Groningen en Friesland, staatssecretaris Steven van Weyenburg en spoorvervoerder Arriva ondertekend.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Nederland in het klein goede plek voor beproeven ERTMS’”

Pat Rick|01.11.21|17:55

ERTMS moet pragmatisch uitgerold worden, en dat bewijzen de Denen. In Denemarken wordt ook begonnen met de periferie, waar dan lessen geleerd worden voor de drukkere baanvakken. Dan zijn de drukkere baanvakken ook makkelijker te behappen. Belangrijk is om de communicatielijnen in de projectorganisatie kort te houden en de essentie te rapporteren. Daar zat het hele team in 1 gebouw. Mogelijk kan ATO de businesscase voor de Nedersaksenlijn makkelijker maken

Jan Amereiw|14.11.21|21:05

Noord Nederland als proeftuin? Best, als het maar niet zo link wordt als toen met CRVL. Dat nooit weer! En bij inbouw van EMTRS-apparatuur in treinstellen en locs wel even direct de STAR meenemen voor zover mogelijk. Anders zitten die straks weer klem. Dan kunnen die ook eens een ander ritje in het noorden maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Nederland in het klein goede plek voor beproeven ERTMS’ | SpoorPro.nl
Ondertekening bestuursakkoord ERTMS op station Groningen

‘Nederland in het klein goede plek voor beproeven ERTMS’

Foto: Marieke van Gompel

“We zeggen hier wel eens dat Groningen Nederland in het klein is. Wat is dan een betere plek om een nieuw systeem uit te proberen dan hier?” Dat zei gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen maandagmiddag bij de ondertekening van een bestuursovereenkomst voor de aanleg van ERTMS op de noordelijke lijnen. Deze overeenkomst werd door de provincies Groningen en Friesland, staatssecretaris Steven van Weyenburg en spoorvervoerder Arriva ondertekend.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Nederland in het klein goede plek voor beproeven ERTMS’”

Pat Rick|01.11.21|17:55

ERTMS moet pragmatisch uitgerold worden, en dat bewijzen de Denen. In Denemarken wordt ook begonnen met de periferie, waar dan lessen geleerd worden voor de drukkere baanvakken. Dan zijn de drukkere baanvakken ook makkelijker te behappen. Belangrijk is om de communicatielijnen in de projectorganisatie kort te houden en de essentie te rapporteren. Daar zat het hele team in 1 gebouw. Mogelijk kan ATO de businesscase voor de Nedersaksenlijn makkelijker maken

Jan Amereiw|14.11.21|21:05

Noord Nederland als proeftuin? Best, als het maar niet zo link wordt als toen met CRVL. Dat nooit weer! En bij inbouw van EMTRS-apparatuur in treinstellen en locs wel even direct de STAR meenemen voor zover mogelijk. Anders zitten die straks weer klem. Dan kunnen die ook eens een ander ritje in het noorden maken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.