Eurostar, hogesnelheidstrein Siemens

Eurostar voegt extra treinen toe aan dienstregeling in kerstperiode

Eurostar verhoogt tussen 12 december en 8 januari het aantal dagelijkse hogesnelheidstreinen van Brussel naar Londen en omgekeerd van drie tot vijf. Het aantal treinen dat doorrijdt tot Amsterdam blijft gelijk. Vanaf 25 oktober zijn dat er twee per dag. Op dit moment rijdt er nog een Eurostar tussen Londen en Amsterdam.

In totaal rijden nu dagelijks negen snelle treinen van en naar Londen: drie via Brussel en zes via Parijs. In de kerstperiode wordt dat aantal tot totaal veertien opgeschroefd: vijf via Brussel en negen via Parijs.

Volgens een woordvoerster zijn tickets tot zeven dagen voor vertrek omwisselbaar. Reizigers moeten een mondkapje dragen. De maatschappij vraagt passagiers nadrukkelijk goed voorbereid op reis te gaan en zich vooraf te informeren over de Britse coronaregels.

Twee per dag

In september maakte Eurostar al bekend vanaf 25 oktober weer met twee treinen per dag te gaan rijden tussen Londen en Amsterdam. Sinds afgelopen winter was dat er nog maar één per dag, terwijl er voor de uitbraak van het coronavirus plannen waren voor vier tot vijf Eurostars per dag tussen de beide steden.

In de tweede helft van augustus legde Eurostar al meer treinen in op het traject tussen Londen, Parijs en Brussel. Maar het aantal ritten van en naar Nederland bleef nog beperkt. Bijna een jaar lang was er een beperkte dienstregeling op het traject tussen Londen en Amsterdam.

Bron: ANP/PvdB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.