Vectron-MS_Naturail_AlphaTrains

Alpha Trains schaft 400e locomotief aan

Het Britse leasebedrijf Alpha Trains kocht onlangs zijn 400e locomotief. Deze en nog een tweede Siemens Vectron-locomotief worden geleased door goederenvervoerder TX Logistik.

In Nederland maakt onder meer NS gebruik van Traxx-locomotieven die zijn geleased bij Alpha Trains. TX Logistik sloot in 2017 zijn eerste leasecontract voor een Vectron MS met Alpha Trains en inmiddels heeft de Duitse spoorgoederenvervoerder er veertien in gebruik. Met de inzet van deze moderne locomotieven onderstreept het bedrijf naar eigen zeggen zijn inzet voor het klimaat. “Duurzaamheid en groene logistiek maken deel uit van onze bedrijfsstrategie”, benadrukt Gian Paolo Gotelli, directeur van TX Logistik. “We willen dit in de toekomst blijven uitbreiden.”

Trouwe klant

Volgens Fernando Pérez, directeur van de locomotievendivisie van Alpha Trains, is TX Logistik, een de oudste en meest trouwe klanten door de jaren heen. Alpha Trains, tot 2010 bekend als Angel Trains International, is een van de grootste bedrijven voor de verhuur van spoorwegmaterieel in Europa. Het biedt vervoerders de keuze uit een grote vloot van elektrische en diesellocomotieven en reizigersmaterieel, gecertificeerd voor in totaal negentien Europese landen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.