metro-ret

RET rijdt vanaf 23 oktober weer met metro’s op lijn A

De RET hervat vanaf 23 oktober het metroverkeer op lijn A. Het metroverkeer tussen de stations Graskruid en Vlaardingen West werd op 13 september stilgelegd vanwege achterstallig onderhoud. De Rotterdamse stadsvervoerder geeft aan onvoorziene tegenvallers niet uit te kunnen sluiten, maar heeft er vertrouwen in dat er “gestaag toegewerkt” kan worden naar het inzetten van meer voertuigen.

De RET heeft een nieuwe planning gemaakt, waardoor de oorspronkelijke dienstregeling, die op 30 augustus is ingegaan, weer kan worden gereden. “Daarvoor is nauwgezet in kaart gebracht hoe we de onderhouds- en reparatieopgave die nu voorligt, kunnen aanpakken met de mensen en middelen die we ter beschikking hebben.”

Onvoorziene tegenvallers niet uit te sluiten

De vervoerder paste op 13 september de dienstregeling aan, waardoor er geen metro’s meer tussen de stations Graskruid en Vlaardingen West konden rijden. Reizigers die naar het eindpunt willen, moeten op station Graskruid overstappen.

De versobering vond plaats om met minder voertuigen een betrouwbaar aanbod van ritten te kunnen bieden. In de eerste twee weken van september had de RET te maken met uitval van metroritten door een achterstand in onderhoud en een aantal onvoorziene tegenvallers met uitval van componenten als gevolg.

Woordvoerder Rolf Harbers van de RET legde eerder uit waarom het metroverkeer werd stilgelegd:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.