Drie doden en meerdere gewonden na ontsporing Amtrak-trein in VS

In de Amerikaanse staat Montana zijn zaterdagmiddag zeker drie doden en ten minste vijftig gewonden gevallen nadat een Amtrak-trein uit de rails liep en er acht wagons buiten het spoor terecht kwamen.

De Amtrak was met 141 reizigers onderweg van Chicago naar Seattle. Rond 16.00 uur lokale tijd ontspoorde de trein even buiten de plaats Joplin. De trein bestond volgens de vervoerder naast twee locomotieven verder uit tien wagons. Tenminste een wagon kwam op zijn kant terecht. Volgens onbevestigde berichten zouden meerdere reizigers bekneld zijn geraakt.

Hulpdiensten vervoeren slachtoffers naar ziekenhuizen

Amtrak zei op zaterdagavond lokale tijd dat het de hulpdiensten bijstaat om reizigers naar omliggende ziekenhuizen te vervoeren. Tevens heeft de vervoerder een speciaal telefoonnummer geopend voor familie en vrienden.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse, terwijl gouverneur Steve Daines via Twitter lieten weten de situatie nauw in de gaten te houden. Tevens sprak bij zijn dank uit aan de lokale brandweer. Wat de oorzaak van de ontsporing is, is nog onduidelijk. De US National Transportation Safety Board heeft een team naar de lokatie gestuurd voor onderzoek. Amtrak heeft zijn volledige medewerking toegezegd.

Het gaat de laatste jaren vaker mis bij Amtrak. In 2018 kwamen bij een botsing tussen een Amtrak-trein en een geparkeerde goederentrein in South Carolina twee Amtrak-medewerkers om het leven. Drie jaar eerder ontspoorde een Amtrak-trein bij Philadelphia, waarbij meer dan tweehonderd gewonden vielen en er acht doden te betreuren waren.

Bekijk hier een video van NBC over het ongeluk:

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.