EIB Luxemburg

Europese Investeringsbank wil duurzame transportvormen beter faciliteren

De Europese Investeringsbank (EIB) gaat zijn beleid voor leningen aan de transportsector herzien om duurzame transportvormen beter te faciliteren. EIB doet daarvoor een publieke rondvraag. Bijdrages kunnen nog tot 29 oktober worden ingeleverd.

De huidige Transport Lending Policy (TLP) is sinds 2011 in gebruik, maar vanwege de snelle technologische voortgang en de aandacht voor duurzaamheid is de tijd volgens de EIB rijp om de TLP tegen het licht te houden. Met een nieuw beleid wil de instantie beter in staat zijn om efficiënt en duurzaam transport (zoals het spoor) te faciliteren.

Op donderdag 14 oktober zal er een er informatiesessie zijn over de verschillende aandachtsgebieden (pdf). Dat zijn onder meer het gebruik van het spoor in stedelijke gebieden, de toepassing van waterstof en de veiligheid van transporthubs.

De EIB bereikte vorige week overeenstemming met het Zweedse vervoersbedrijf Transito over een lening van 480 miljoen Zweedse kroon, omgerekend 47,3 miljoen euro, voor de financiering van 12 nieuwe elektrische dubbeldekstreinen.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.