Luuk von Meijenfeldt van Nexrail en Bernd Hoppe van Vossloh Locomotives

Nieuwe leasemaatschappij voor locomotieven gelanceerd

In het Duitse Kiel is woensdag de leasemaatschappij Nexrail gelanceerd. De nieuwe onderneming, met een kantoor in Rotterdam, heeft 53 locomotieven uit de leasepool van Vossloh Locomotives overgenomen. Ook schaft het spoorbedrijf 50 nieuwe hybride locomotieven van Vossloh aan, meldt algemeen directeur Luuk von Meijenfeldt.

Nexrail heeft een hoofdkantoor in Luxemburg en een kantoor in Rotterdam. Verder zijn sales- en servicemedewerkers actief in de diverse landen waar de onderneming actief is.

Emissiezuinige locomotieven

De 53 locomotieven uit de leasepool van Vossloh zijn moderne brandstof- en emissiezuinige rangeerlocomotieven met een gemiddelde leeftijd van nog geen vijf jaar. De belangrijkste typen zijn DE 18, DE 12, G 6 en G 1000.

Daarnaast heeft Nexrail 50 DE 18 Stage V SmartHybrid-locomotieven bij Vossloh besteld. Het gaat om nieuwe, vierassige locomotieven die beschikken over een krachtige (1.800 kW) en zuinige dieselmotor en een extra tractiebatterij (144 kW). Volgens Vossloh kunnen de locomotieven één uur uitstootvrij rijden, gecombineerd met een brandstofbesparing van 20 tot 50 procent.

Doordat de hybride locomotieven worden uitgerust met ETCS kunnen ze vanaf 2023 in België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en delen van Nederland opereren. Naar verluidt is Nexrail straks een exclusieve aanbieder van dit type moderne locomotieven voor de Belgische markt.

Nexrail

Nexrail wordt ondersteund door de private investeerder InfraVia. Het bestuur van Nexrail bestaat uit algemeen directeur Luuk von Meijenfeldt, commercieel directeur Mark Remie en technisch directeur Bernd Wagner. Nexrail heeft als ambitie een ​​toonaangevend platform met innovatieve hybride/dual-mode tractie locomotieven en gespecialiseerd rollend materieel voor zijn klanten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.