Gevangenisstraf voor Engelsman die met auto op spoor reed

Een 31-jarige man uit Handsworth, een voorstad van Birmingham, is onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van van 15 maanden nadat hij in mei met zijn auto bij station Duddeston in Birmingham het spoor was opgereden.

De rechtbank achtte de man schuldig aan het in gevaar brengen van mensen op het spoor en roekeloos rijgedrag, zo meldden verschillende media. Bovenop de gevangenisstraf komt een boete van 156 pond (182 euro).

Wildemansrit

Het voorval vond afgelopen mei plaats. Bij Duddeston reed de man met zijn Mitsubishi terreinwagen door een hek en vervolgde zijn weg via het spoor. Ongeveer 800 meter verderop liet hij zijn voertuig daar achter. De politie kwam de bestuurder op het spoor doordat hij zijn mobiele telefoon in de auto had achtergelaten.

Door het incident ontstond groot oponthoud op het spoor rond Birmingham, waarbij sommige vertragingen opliepen tot 8 uur. De man veroorzaakte voor ongeveer 23.000 euro aan schade aan het spoor. Over het motief van de bestuurder is niets bekend. Hij ontkende tegenover de politie achter het stuur gezeten te hebben.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.