NS: bijna 70 procent van de treinreizigers is weer terug

Bijna 70 procent van de treinreizigers is weer teruggekeerd, in vergelijking met het aantal reizigers in dezelfde periode in 2019, blijkt uit cijfers van NS. Een woordvoerder licht toe dat maandag 30 augustus is vergeleken, met dezelfde maandag na de vakanties in het noorden en midden van het land.

In absolute getallen was dinsdag een uitschieter met bijna 700.000 reizigers. Sinds de versoepeling van het reisadvies in mei is er volgens de spoorvervoerder ‘een continue stijging’ te zien in het aantal reizigers. In het weekend ligt het percentage reizigers steeds iets hoger. Afgelopen weekend was driekwart van het aantal reizigers ten opzichte van 2019 weer terug.

September is de drukste maand van het jaar in de trein. Door het einde van de vakantie beginnen veel mensen weer met werken en reizen studenten weer naar school. Daardoor zijn er veel scholieren en studenten in de trein te vinden. Door de regels rond het thuiswerken blijft het aantal forenzen in de trein nog achter.

Extra spitstreinen

NS rijdt sinds maandag ook weer met alle forensentreinen. Dit zijn extra treinen die voor corona werden ingezet om piekdrukte in de spits op te vangen. Sinds deze zomer reed NS al de volledige dienstregeling.

NS en ProRail gaan de komende veertien woensdagen proefrijden met tienminutentreinen. Dat gebeurt tussen station Schiphol en Rotterdam Centraal en tussen Schiphol en Nijmegen met zes intercity’s per uur. Tussen Rotterdam en Dordrecht gaat zes keer per uur een Sprinter rijden. Daarnaast wordt er volop getest met de nieuwe ICNG en komen er steeds meer compleet vernieuwde dubbeldekkers (VIRM) terug op het spoor.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.