Amsterdam Centraal in regenboogkleuren voor Pride Amsterdam, foto: ANP

Amsterdam Centraal draagt regenboogkleuren voor Pride Amsterdam

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Amsterdam Centraal is ter ere van Pride Amsterdam dat zaterdag van start is gegaan in regenboogkleuren gekleurd. Reizigers op het station worden in acht verschillende talen welkom geheten via digitale borden.

Pride Amsterdam duurt tot en met 8 augustus en staat in het teken van emancipatie, maatschappelijke acceptatie en een gelijkwaardige positie voor onder meer homo’s, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Normaal gesproken maakt de grote botenparade Canal Parade onderdeel uit van het meerdaagse evenement, maar dit is vanwege corona uitgesteld naar volgend jaar. Wel vinden er tal van kleinschalige activiteiten plaats waaronder de Pride Walk op zaterdag 7 augustus.

Niet alleen Amsterdam Centraal draagt de regenboogkleuren. Drie vervoerders binnen de Vervoerregio Amsterdam hebben ieder één voertuig omgekleurd. GVB doet dat met een tram, Connexxion met twee bussen en EBS met een bus. De voertuigen rijden een jaar lang rond met de bestickering.

Tram GVB in regenboogkleuren voor Pride Amsterdam, foto: GVB

Amsterdam Centraal uitgedost

Op Amsterdam Centraal is een enorme Progress Pride vlag zichtbaar in de monumentale hal boven de entree naar de middentunnel, net als op de grote digitale schermen bij de entrees van de IJ- en Amstelpassage. Daarnaast is de achterwand van de piano voorzien van welkomstteksten. Tijdens Pride Amsterdam wappert de Progress Pride-vlag op het dak van station Amsterdam Centraal.

Alle medewerkers van het station hebben een keycord ontvangen in regenboogkleuren. Ook hebben ondernemers op het station hun zaken in de regenboogkleuren gestoken. NS geeft in een persbericht aan ‘trots te zijn op de diversiteit van de mensen die dagelijks op Amsterdam Centraal samenkomen’. Het bedrijf heeft sinds 2009 een eigen LHBTIQ-netwerk Trainbow.

Lees ook:

Vervoerders Amsterdam maken statement met regenboogkleuren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.