Een trein van DB Regio ontspoorde in Polen, foto: ANP

DB Regio-trein ontspoort na aanrijding met vrachtwagen, geen zwaargewonden

In het noordwesten van Polen is donderdagochtend een passagierstrein van DB Regio ontspoord na een aanrijding met een vrachtwagen. De trein was afkomstig uit de stad Szczecin en had Berlijn als eindbestemming.

De trein ontspoorde rond half zes in de ochtend ter hoogte van het dorp Kolbitzow, gelegen op een steenworp afstand van de Duitse grens. Op beelden is te zien dat de twee voorste treinstellen uit de rails zijn gelopen. Er zouden volgens de lokale autoriteiten acht lichtgewonden zijn gevallen. De beelden laten tevens zien dat de trein op de oplegger van de vrachtwagen is gebotst, niet op de cabine van de truck zelf.

Treinreizigers ter plaatse behandeld

De chauffeur van de vrachtwagen zou bij een overweg door rood hebben gereden, aldus een lokale politiewoordvoerder. Het verweer van de chauffeur was dat hij tijdelijk verblind was door de zon. De passagiers van de trein konden ter plaatse behandeld worden. De overige passagiers zijn met bussen naar Duitsland gebracht. De politie zet ter plaatse het onderzoek naar de aanrijding voort.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.