DB en Google Maps

Deutsche Bahn koppelt reisinfo en ticketsystemen aan Google Maps

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking integreert DB voor het eerst realtime-gegevens van alle langeafstandstreinen in Google Maps. Dit betekent dat reizigers nu live informatie kunnen vinden over ongeveer 800 dagelijkse ICE / IC / EC-treinreizen in de Google Maps-routeplanner en realtime informatie ontvangen over vertrek- en aankomsttijden.

Google had sinds eind vorig jaar al een soortgelijke samenwerking met twee regionale OV-partijen in Duitsland  waaronder spoorvervoerder Hamburger Hochbahn AG. Live treingegevens en een rechtstreekse link naar de ticketportalen van DB maken het plannen en boeken van een treinreis volgens DB en Google gemakkelijker.

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie zoals spoorwijzigingen en ernstige aan het weer gerelateerde verstoringen worden direct in Google Maps weergegeven. Zodra de reis is gepland, vinden gebruikers een ticketlink in de Google Maps-app voor Android en iOS. Waarna reizigers kunnen doorklikken naar www.bahn.de of de DB Navigator en daar een treinkaartje kunnen selecteren en boeken zonder reisgegevens opnieuw te hoeven invoeren in het zoekscherm.

“We gebruiken Google Maps om een ​​groot aantal mensen in Duitsland te bereiken die nog niet met de trein reizen”, legt DB Fernverkehr-baas Michael Peterson uit. “Daar zie je hoe snel en comfortabel het langeafstandsverkeer van DB is in directe vergelijking met andere vervoersmiddelen en ontvang je nu dezelfde live dienstregeling als op onze digitale DB-kanalen. Zo openen we opnieuw een volwaardige, ongecompliceerde toegang tot het spoor.”

Best passende vervoersmiddel

Volgens Marianne Stroehmann, senior Industry Director Google Duitsland helpt Realtime informatie in Google Maps gebruikers in te schatten welke route en type vervoer voor hen de juiste is, en de ticketlink vereenvoudigt het boeken op de partnerportals. “Na de start van deze functies in Duitsland samen met de Hochbahn voor het Hamburger Verkehrsverbund, kijken we ernaar uit om ze met DB voor het langeafstandsvervoer uit te breiden en in de toekomst uit te breiden met andere partners.”

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.