Station Schiedam Centrum, Sprinter SGM

NS laat oude treinonderdelen veilen

Het virtuele veilingplatform Onlineveilingmeester gaat in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen treinonderdelen, verwijsborden en horeca-apparatuur veilen. Het gaat in totaal om 207 kavels die onder de virtuele hamer gaan. De online veiling sluit op maandag 5 juli om 20.00 uur.

Tijdens de veiling worden onder meer stoelen, banken, ramen, deuren en plafondplaten uit SGM sprinters en DDAR en DDM1 dubbeldekkers  te koop aangeboden. Naast complete banken en stoelen, worden er ook losse onderdelen van het zitmeubilair uit deze treinen geveild. Ook bij de ramen gaat het om glas, raamlijsten, rubber pezen en volledige sets.

Panini-grill

Opvallend is de grote hoeveelheid professionele horeca-apparatuur waar NS afscheid van neemt. Zo veilt Onlineveilingmeester.nl meerdere panini grill-apparaten, broodsnijmachines en koffieapparaten. Verder gaan er ook technische machines zoals ventilatoren, compressors en zonnepanelen in de verkoop.

De goederen kunnen in het echt worden bekeken tijdens de kijkdag van de veiling. Deze vindt plaats op vrijdag 2 juli 2021 tussen 13:00 uur en 15:00 uur in Deventer.

NS wil het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die ze gebruiken zo lang mogelijk in de roulatie houden. Om die reden heeft NS besloten de oude treinonderdelen die niet meer in de treinen gebruikt kunnen worden online te veilen.

Oogstkaarten

In een eerder stadium werden onder meer van de, uit de jaren ’70 daterende SGM oogstkaarten gemaakt met van alle bruikbare onderdelen de hoeveelheden en het tijdstip waarop ze beschikbaar komen. Het doel was om bedrijven hiermee in staat te stellen grote hoeveelheden onderdelen over te nemen en in te zetten voor de productie van nieuwe goederen of gebouwen. Bekijk hier de oogstkaart van de SGM

Van een groot aantal ramen uit de SGM Sprinter is inmiddels bekend dat deze gebruikt gaan worden voor de gevel van een nieuw te bouwen fietsenstalling in Eindhoven. NS zelf heeft al treinonderdelen toegepast in eigen kantoorgebouwen. Ook hier kregen glazen deuren en ruiten een nieuwe bestemming, maar dan als scheidingswand in een kantoor.

Bekijk hier de presentatie van NS over de recycling van treinen tijdens RailTech Europe 2021:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS laat oude treinonderdelen veilen | SpoorPro.nl
Station Schiedam Centrum, Sprinter SGM

NS laat oude treinonderdelen veilen

Het virtuele veilingplatform Onlineveilingmeester gaat in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen treinonderdelen, verwijsborden en horeca-apparatuur veilen. Het gaat in totaal om 207 kavels die onder de virtuele hamer gaan. De online veiling sluit op maandag 5 juli om 20.00 uur.

Tijdens de veiling worden onder meer stoelen, banken, ramen, deuren en plafondplaten uit SGM sprinters en DDAR en DDM1 dubbeldekkers  te koop aangeboden. Naast complete banken en stoelen, worden er ook losse onderdelen van het zitmeubilair uit deze treinen geveild. Ook bij de ramen gaat het om glas, raamlijsten, rubber pezen en volledige sets.

Panini-grill

Opvallend is de grote hoeveelheid professionele horeca-apparatuur waar NS afscheid van neemt. Zo veilt Onlineveilingmeester.nl meerdere panini grill-apparaten, broodsnijmachines en koffieapparaten. Verder gaan er ook technische machines zoals ventilatoren, compressors en zonnepanelen in de verkoop.

De goederen kunnen in het echt worden bekeken tijdens de kijkdag van de veiling. Deze vindt plaats op vrijdag 2 juli 2021 tussen 13:00 uur en 15:00 uur in Deventer.

NS wil het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die ze gebruiken zo lang mogelijk in de roulatie houden. Om die reden heeft NS besloten de oude treinonderdelen die niet meer in de treinen gebruikt kunnen worden online te veilen.

Oogstkaarten

In een eerder stadium werden onder meer van de, uit de jaren ’70 daterende SGM oogstkaarten gemaakt met van alle bruikbare onderdelen de hoeveelheden en het tijdstip waarop ze beschikbaar komen. Het doel was om bedrijven hiermee in staat te stellen grote hoeveelheden onderdelen over te nemen en in te zetten voor de productie van nieuwe goederen of gebouwen. Bekijk hier de oogstkaart van de SGM

Van een groot aantal ramen uit de SGM Sprinter is inmiddels bekend dat deze gebruikt gaan worden voor de gevel van een nieuw te bouwen fietsenstalling in Eindhoven. NS zelf heeft al treinonderdelen toegepast in eigen kantoorgebouwen. Ook hier kregen glazen deuren en ruiten een nieuwe bestemming, maar dan als scheidingswand in een kantoor.

Bekijk hier de presentatie van NS over de recycling van treinen tijdens RailTech Europe 2021:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.