Hanzelijn, spoorlijn

Alstom ontvangt ISO 55001-certificaat voor onderhoudscontract op Hanzelijn

Alstom heeft voor zijn onderhoudscontract van het spoorbeveiligingssysteem op de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle het ISO 55001-certificaat ontvangen. Daarmee heeft de leverancier naar eigen zeggen een Nederlandse primeur.

Door middel van het certificaat wordt het werk aan assetmanagement-systemen gedurende hun levenscyclus getoetst, in dit geval het spoorbeveiligingssysteem op basis van de ERTMS Level-2 specificatie. Alstom is sinds 2012 verantwoordelijk voor het onderhoud van het systeem op het 50 kilometer lange traject tussen Lelystad en Zwolle.

Certificering

“Als Alstom zijn wij bijzonder trots op de toekenning van dit certificaat. Met deze certificering hebben we aangetoond dat we de bedrijfswaarden van onze klanten en van onszelf, zoals onder andere betrouwbaarheid, technische en persoonlijke veiligheid en beschikbaarheid, kunnen managen”, zegt Bernard Belvaux, algemeen directeur van Alstom Benelux, in een persbericht.

Het ISO 55001-certificaat heeft een geldigheid van drie jaar, maar er geldt wel een tussentijdse aan het einde van elk jaar. Deze wordt uitgevoerd door het onafhankelijke Nederlandse auditbureau DNV. Aan het einde van de geldigheidsduur volgt een uitgebreide audit.

Lees meer:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.