Een NS-trein op station Groningen

Aantal treinreizigers weer boven het half miljoen per dag

Vorige week donderdag en vrijdag telde NS op beide dagen meer dan een half miljoen mensen in de trein. Dergelijke aantallen werden in 2021 nog niet gehaald, zo laat de vervoerder donderdag weten.

Volgens de NS houdt de stijging van het aantal treinreizigers verband met de versoepelingen van het reisadvies door het kabinet. Vorige week woensdag kwam het advies om alleen noodzakelijke reizen per trein te doen, te vervallen. Volgens de vervoerder resulteerde dat in de terugkeer van zeker 40 procent van de vaste reizigers.

De NS speelt hier op in door stapsgewijs meer treinen te laten rijden. Waar men eind april nog met 90 procent van de treinen voor 35 procent van de gebruikelijke reizigersaantallen reed, wordt dat de komende tijd opgeschaald naar 98 procent halverwege juni.

Uitgaanspubliek

Dat betekent dat vanaf 14 juni alle treinen behalve die van het nachtnet voor het uitgaanspubliek weer rijden. Pas als het uitgaansleven weer helemaal terug is, zal de NS de laatste stap naar een 100 procent-dienstregeling zetten.

“We verwelkomen iedere reiziger met open armen. We zijn heel blij dat de vrijheid om te reizen terug is en dat we onze reizigers weer kunnen brengen waar zij willen gaan. De komende tijd rijdt NS steeds meer treinen om iedereen een prettige en veilige reis te kunnen bieden, want we verwachten dat deze toename doorzet”, aldus NS-topvrouw Marjan Rintel.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.