Vossloh voorziet MIVB in Brussel van tramwissels de komende tien jaar

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft een meerjarencontract afgesloten met Vossloh Cogifer Kihn voor de levering van tramwissels en onderdelen. Dat heeft de spoormaterialenfabrikant bekendgemaakt.

Het raamcontract heeft een waarde van 40 miljoen euro en een looptijd van tien jaar. Tot 2031 gaat Cogifer Kihn het Brussels tramnet voorzien van tramwissels en wisselstukken. De levering van de eerste onderdelen zijn nog  gepland voor de eerste helft van dit jaar.

Raamcontract

“Door het raamcontract binnen te halen, zetten we met succes onze langdurige zakelijke relatie met de MIVB voort. We rusten het Brusselse openbaar vervoersnet al meer dan 35 jaar uit met tramwissels en zijn vereerd door het hernieuwde vertrouwen van onze klant voor het volgende decennium”, reageert Jan Furnivall, lid van de Raad van Bestuur van Vossloh AG, op het contract.

Vossloh Cogifer Kihn maakt deel uit van de Customised Modules divisie binnen de Vossloh Group. De dochteronderneming, gevestigd in Rumelange, Luxemburg, heeft lokaal ongeveer 160 mensen in dienst en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van wisselsystemen.

Auteur: Jerom Rozendaal

Bron: SpoorPro.be

Jerom Rozendaal is correspondent voor vakblad SpoorPro in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.