Utrecht Centraal tijdens de coronapandemie

Advies om OV alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken vervalt

Vanaf woensdag 19 mei vervalt het dringende advies om het openbaar vervoer alleen voor noodzakelijke reizen te gebruiken. Het nieuwe advies is vanaf dat moment om zoveel mogelijk op rustige momenten te reizen en drukte onderweg en op stations te vermijden. Dat heeft het kabinet dinsdagavond bekendgemaakt.

Het kabinet is van plan om de coronamaatregelen vanaf woensdag te versoepelen. Voorwaarde is nog wel dat het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames op de maandag ervoor verder zijn gedaald.

Terrassen en sporten

De openingstijden van terrassen worden verruimd naar 06.00 tot 20.00 uur en terrassen bij sportlocaties mogen ook weer open. Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er wordt individueel of met maximaal twee personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan.

Buiten sporten in groepsverband kan weer onder voorwaarden. Dit mag met maximaal dertig personen, met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Volwassenen onder de 27 jaar en kinderen mochten eerder al meer op het gebied van buiten sporten.

Attractieparken en kunst- en cultuur

Verder gaan attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan onder voorwaarden open. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. De binnenruimtes op deze terreinen blijven gesloten.

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan open en buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen mogen weer gasten ontvangen. Ook verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten kunnen weer klanten ontvangen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.