Veel overlast op Engels spoor na problemen met intercity’s

Het afgelopen weekend hebben treinreizigers in Engeland hinder ondervonden van de uitval van hogesnelheidstreinen, nadat tijdens een routinecontrole scheurtjes rond de hijspunten van ‘sommige’ treinstellen van de Class-800 treinen van Hitachi waren ontdekt.

De vervoerders Great Western Railway, London North Eastern Railway, Hull Trains en TransPennine Express hadden stuk voor stuk last van de uitval op zaterdag. Voor reizigers betekende het naast een uitgeklede dienstregeling ook extra drukte in de treinen die nog wel reden, veelal op het regionet.

Great Western Railway, dat 93 van dergelijke treinen heeft, zei dat de overlast nog zeker een week zal aanhouden. Afgelopen weekend is vervangend vervoer ingezet, zo berichtte Sky News zondag.

Dienstregeling ontregeld

London North Eastern Railway riep reizigers vanuit Londen met als bestemming Edinburgh, Newcastle of York zondag op niet op pad te gaan. De vervoerder beloofde de geldigheid van de gekochte tickets te zullen verlengen. Bij TransPennine Express was de dienstregeling tussen Hull en Newcastle zaterdag “ernstig ontregeld”.

Een woordvoerder van Hitachi Rail zei op zaterdag de overlast te betreuren, maar dat veiligheid voor alles gaat. Het bedrijf wist na enkele spoedinspecties dezelfde dag nog enkele intercity’s weer goed te keuren voor gebruik. Hull Trains kon de dienstregeling op zaterdagmiddag weer te hervatten.

Het Britse ‘Office of Rail and Road’ is inmiddels een eigen onderzoek gestart naar het probleem.

Lees meer:

Onderwerpen: ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.