De zondag ‘onwel’ geworden treinreizigers hadden slaaptekort

De paniek die afgelopen zondag op station Deventer ontstond na een mogelijk geval van onwel geworden treinreizigers, is met een sisser afgelopen. De reizigers, een viertal jonge mannen, bleken vooral heel erg moe te zijn na een lange nacht.

Zondag ontstond er op station Deventer commotie nadat het NS-personeel nauwelijks een reactie kreeg van de vier mannen. Ze kregen argwaan omdat de reacties erg verdwaasd waren. Hierop werden de hulpdiensten ingeschakeld, omdat het vermoeden bestond dat de reizigers onwel waren geworden.

Vertraging treinverkeer

De brandweer deed metingen om de aanwezigheid van schadelijke stoffen uit te sluiten en ambulances stonden paraat om de reizigers te ondersteunen. Hierdoor liep het treinverkeer lichte vertraging op. De trein van de mannen zelf, de intercity richting Roosendaal, liep daarentegen zoveel vertraging op dat deze uit de dienstregeling gehaald werd.

De heren verklaarde tegenover de eveneens uitgerukte politie dat ze na een ‘een gezellige lange nacht’ hun slaap hadden ingehaald. Mogelijk hadden de jonge mannen de avond ervoor te veel gedronken. Ook het gebruik van verdovende middelen is niet uitgesloten.

Lees meer:

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.