Een politieauto in de sneeuw

Politie vindt onderkoelde man die niet met trein naar huis kon

Foto: ANP

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige man levend teruggevonden na een grote zoektocht. Vanwege de treinuitval besloot de man om van Gouda richting zijn huis in Weesp te lopen. Door het slechte weer raakte de man uitgeput en onderkoeld.

Onderweg belde de man met zijn moeder. Hij vertelde haar dat hij het koud had en uitgeput was. Daarna werd de verbinding verbroken. Direct werd er door de politie een zoektocht op poten gezet. Politie-eenheden van Amsterdam, Midden-Nederland en de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gingen meteen op zoek naar de man. Ook de politiehelikopter werd hierbij ingezet.

Onderkoeld

Vlak voor de Weesperbrug vond de politie de man liggend op het fietspad van de N236 aan. Hij was ernstig onderkoeld en volledig uitgeput. De agenten gaven de man direct een warme politiejas en wikkelde hem in een isolatiedeken. Het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht hem ter plaats waarna hij met zijn familie werd herenigd.

Onder normale omstandigheden duurt een voettocht van Gouda naar Weesp met een afstand van 54 kilometer ongeveer elf uur. Zondag sneeuwde het tussen Gouda en Weesp en de temperatuur lag rond de -5 graden.

Zondag was er vrijwel geen treinverkeer mogelijk. Volgens ProRail en NS waren er te veel storingen om een betrouwbare dienstregeling te kunnen garanderen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.