Algemeen directeur Maurice Unck van de RET

Maurice Unck vertelt waarom de lightrailverbinding Dordrecht-Leiden er moet komen

Een coalitie van veertig partijen, waaronder gemeentes, provincies, grote bedrijven en universiteiten, pleit voor een lightrail-verbinding tussen Leiden en Dordrecht die onder meer universiteiten met elkaar moet verbinden. Algemeen directeur Maurice Unck van de RET lichtte deze plannen dinsdagochtend in een videointerview op het hoofdkantoor van de Rotterdamse stadsvervoerder toe. Dit interview was woensdagmiddag om 14.00 uur te zien in de uitzending van SpoorProTV.

De plannen voor de lightrail-verbinding maken deel uit van de Groeiagenda Zuid-Holland waar de partijen samen op trekken om de economische groei in de verschillende regio’s te stimuleren.

Rondom de verbinding tussen Leiden, Den Haag, Schiedam, Rotterdam, Dordrecht worden de komende jaren 170.000 huizen gebouwd. Om deze toekomstige omwonenden straks goed van a naar b te kunnen vervoeren is er volgens de partijen een uitbreiding van het OV-aanbod nodig. Daarnaast zal de lightrail-verbinding de universiteiten van Rotterdam, Delft en Leiden beter met elkaar verbinden. Met deze plannen hopen de partijen aanspraak te maken op een deel van de investeringen uit het Nationaal Groeifonds van 20 miljard euro.

Bekijk hier de uitzending terug:

Internationale spoorverbindingen

De transportministers van Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland en de directeuren van ÖBB, SBB, Deutsche Bahn en SNCF hebben dinsdag een intentieverklaring ondertekend om in 2021 het nachttreinennetwerk Trans Europ Express (TEE) nieuw leven in te blazen. Met TEE 2.0 worden nieuwe grensoverschrijdende nachttreinverbindingen in Europa geïntroduceerd. Arriën Kruyt van de European Passenger Federation is te gast via een liveverbinding en reageert op deze plannen.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Maurice Unck vertelt waarom de lightrailverbinding Dordrecht-Leiden er moet komen | SpoorPro.nl
Algemeen directeur Maurice Unck van de RET

Maurice Unck vertelt waarom de lightrailverbinding Dordrecht-Leiden er moet komen

Een coalitie van veertig partijen, waaronder gemeentes, provincies, grote bedrijven en universiteiten, pleit voor een lightrail-verbinding tussen Leiden en Dordrecht die onder meer universiteiten met elkaar moet verbinden. Algemeen directeur Maurice Unck van de RET lichtte deze plannen dinsdagochtend in een videointerview op het hoofdkantoor van de Rotterdamse stadsvervoerder toe. Dit interview was woensdagmiddag om 14.00 uur te zien in de uitzending van SpoorProTV.

De plannen voor de lightrail-verbinding maken deel uit van de Groeiagenda Zuid-Holland waar de partijen samen op trekken om de economische groei in de verschillende regio’s te stimuleren.

Rondom de verbinding tussen Leiden, Den Haag, Schiedam, Rotterdam, Dordrecht worden de komende jaren 170.000 huizen gebouwd. Om deze toekomstige omwonenden straks goed van a naar b te kunnen vervoeren is er volgens de partijen een uitbreiding van het OV-aanbod nodig. Daarnaast zal de lightrail-verbinding de universiteiten van Rotterdam, Delft en Leiden beter met elkaar verbinden. Met deze plannen hopen de partijen aanspraak te maken op een deel van de investeringen uit het Nationaal Groeifonds van 20 miljard euro.

Bekijk hier de uitzending terug:

Internationale spoorverbindingen

De transportministers van Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland en de directeuren van ÖBB, SBB, Deutsche Bahn en SNCF hebben dinsdag een intentieverklaring ondertekend om in 2021 het nachttreinennetwerk Trans Europ Express (TEE) nieuw leven in te blazen. Met TEE 2.0 worden nieuwe grensoverschrijdende nachttreinverbindingen in Europa geïntroduceerd. Arriën Kruyt van de European Passenger Federation is te gast via een liveverbinding en reageert op deze plannen.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.