Belgische trein op spoorbrug

EU subsidieert 2,4 miljoen euro voor ETCS-upgrades in België

De Belgische vervoerder NMBS krijgt een subsidie van 2,4 miljoen euro voor het installeren of updaten van ETCS in enkele honderden van zijn treinen. De subsidie wordt verstrekt door het Innovation and Networks Executive Agency (INEA) van de Europese Commissie. 

Vier verschillende voertuigen van de NMBS krijgen een upgrade naar ETCS Level 2 Baseline 3. Dit materieel gaat dienen als prototype voor een migratie op grote schaal vanaf 2023. Het gaat om een T18-19 locomotief, een Siemens Desiro treinstel en een M6 en I11 rijtuig die nu ETCS baseline 2 aan boord hebben. De ETCS upgrades worden uiteindelijk geïnstalleerd op 120 locomotieven van het type T18-19 type, 305 Siemens Desiro treinstellen en 85 rijtuigen (M6 en l11).

Interoperabiliteit in Europa

De aangepaste rijtuigen zijn niet alleen bedoeld door het Belgische spoor, maar worden door de NMBS ook ingezet op trajecten die Luxemburg, Nederland, Duitsland en Frankrijk doorkruisen. De upgrade wordt door SNCB/NMBS gezien als een stap voorwaarts in het verbeteren van de efficiency en communicatie-veiligheid op het Europese spoor. Thomas Bastin van de Belgische spoorbeheerder Infrabel gaf onlangs een presentatie over de uitrol van ERTMS/ETCS op het Belgische spoor op het online congres RailTech Infra Forum. Hierbij kwam ook het upgraden van spoorvoertuigen aan bod.

Lees ook:

Auteur: Sarah Chebaro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EU subsidieert 2,4 miljoen euro voor ETCS-upgrades in België | SpoorPro.nl
Belgische trein op spoorbrug

EU subsidieert 2,4 miljoen euro voor ETCS-upgrades in België

De Belgische vervoerder NMBS krijgt een subsidie van 2,4 miljoen euro voor het installeren of updaten van ETCS in enkele honderden van zijn treinen. De subsidie wordt verstrekt door het Innovation and Networks Executive Agency (INEA) van de Europese Commissie. 

Vier verschillende voertuigen van de NMBS krijgen een upgrade naar ETCS Level 2 Baseline 3. Dit materieel gaat dienen als prototype voor een migratie op grote schaal vanaf 2023. Het gaat om een T18-19 locomotief, een Siemens Desiro treinstel en een M6 en I11 rijtuig die nu ETCS baseline 2 aan boord hebben. De ETCS upgrades worden uiteindelijk geïnstalleerd op 120 locomotieven van het type T18-19 type, 305 Siemens Desiro treinstellen en 85 rijtuigen (M6 en l11).

Interoperabiliteit in Europa

De aangepaste rijtuigen zijn niet alleen bedoeld door het Belgische spoor, maar worden door de NMBS ook ingezet op trajecten die Luxemburg, Nederland, Duitsland en Frankrijk doorkruisen. De upgrade wordt door SNCB/NMBS gezien als een stap voorwaarts in het verbeteren van de efficiency en communicatie-veiligheid op het Europese spoor. Thomas Bastin van de Belgische spoorbeheerder Infrabel gaf onlangs een presentatie over de uitrol van ERTMS/ETCS op het Belgische spoor op het online congres RailTech Infra Forum. Hierbij kwam ook het upgraden van spoorvoertuigen aan bod.

Lees ook:

Auteur: Sarah Chebaro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.