Berging metro bij station De Akkers in Spijkenisse, foto: ANP

Ook achterste metrowagon geborgen in Spijkenisse

De bergingsactie van het metrostel dat eerder deze week strandde in Spijkenisse, is woensdag afgerond. De resterende achterste wagon, die nog op de rails stond, is ontkoppeld en rond 11.30 uur omlaag gehesen. Het overhangende deel van de metro werd dinsdagavond weggetakeld.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond sloot op voorhand niet uit dat de bergingsactie ook woensdag de hele dag in beslag zou nemen. De berging verliep echter vlotter dan gepland. “Dinsdag moesten we na het optillen eerst nog wat wegslijpen, omdat aan de onderkant verwrongen staal zat”, licht een woordvoerder toe. “Nu bleek dat niet nodig te zijn.”

Berging

De voorste wagon werd dinsdag op een dieplader gehesen en afgevoerd naar de Waalhaven in Rotterdam, waar het wordt onderzocht door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Datzelfde zal nu gebeuren met het achterste deel.

Het voorste metrostel kwam in de nacht van zondag op maandag op een kunstwerk in de vorm van een walvisstaart terecht, nadat het door een stootblok schoot. Het overhangende deel hing ongeveer tien meter boven de grond bij station De Akkers. Onder meer twee hijskranen werden ingezet voor de bergingswerkzaamheden. Daarvoor werden drie woningen ontruimd.

(Bron: ANP)

SpoorPro sprak maandag met de RET, veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en omwonenden van metrostation De Akkers:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.