Een trein rijdt voorbij een wrak van een bus die in botsing is gekomen met een andere trein bij het station Khlong Kwaeng Klan railway in de provincie Chachoengsao in Thailand, foto: ANP

Veel doden door botsing tussen trein en bus in Thailand

Zeker twintig mensen zijn zondag om het leven gekomen toen een bus vlakbij station Khlong Kwaeng Klan in Thailand in botsing kwam met een trein. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Dertig personen raakten gewond.

De bus met zestig fabrieksarbeiders was op weg naar een tempel in de provincie Chachoengsao voor een ceremonie ter gelegenheid van het einde van de boeddhistische vastentijd, zei een politiechef van het district. Het ongeval gebeurde even na 08.00 uur lokale tijd.

Het ongeval vond plaats op een overgang die wel een alarm had meer geen slagbomen om het verkeer tegen te houden. Station station Khlong Kwaeng Klan ligt zo’n 70 kilometer ten oosten van Bangkok.

Dodelijke ongevallen

Dodelijke ongevallen komen veel voor in Thailand, dat regelmatig bovenaan de lijst van landen met de meest dodelijke wegen ter wereld staat, waarbij snelheidsovertredingen, rijden onder invloed en zwakke wetshandhaving allemaal een rol spelen. Volgens een rapport van Wereldgezondheidsorganisatie WHO uit 2018 heeft Thailand het op een na hoogste sterftecijfer in het verkeer ter wereld.

(Bron: ANP)

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.