Reizigers reageren op opening station Hollands Spoor

Video: reizigers reageren wisselend op opening vernieuwde station Hollands Spoor

De gemeente Den Haag, ProRail en NS hebben maandagochtend het vernieuwde station Den Haag Hollands Spoor geopend. De reizigerstunnel van het station is verlengd waardoor het stadsdeel Laakhaven ook een ingang heeft gekregen. Reizigers reageren wisselend op de opening van het vernieuwde station. Voor reizigers aan de Laakhavenzijde is het station beter bereikbaar, maar reizigers die gebruikmaakten van de perronopgangen vanuit de fietstunnel, moeten voortaan omlopen.

De renovatie van Hollands Spoor is onderdeel van een groter infrastructureel plan. Zo kreeg Den Haag afgelopen juli al de op een na grootste fietsenstalling ter wereld met plaats voor 8.000 rijwielen. Maandag is daar nog een fietsenstalling voor 2.500 rijwielen bijgekomen. Deze stalling bevindt zich op het dak van de nieuwe entree die door NL Architects is ontworpen. De stad en private partijen zijn al sinds 2013 bezig met de vernieuwing van het gebied rond het station.

Bekijk hier de videoreportage van de opening:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.