Gemoderniseerde NS Sprinter met schuiftrede

Vernieuwing 131 Sprinter Light Trains van NS is halverwege

Het consortium Bombardier Siemens Lighttrain is in opdracht van NS op dit moment bezig met de vernieuwing van 131 Sprinter Light Trains (SLT’s). 66 treinen zijn inmiddels uitgerust met een schuiftrede en een rolstoeltoegankelijk toilet. De vernieuwing van de treinen gebeurt in de werkplaats in Aken, waar de helft van deze treinen destijds ook is gebouwd door Bombardier.

De treinen gaan per set van twee naar de werkplaats in Aken. Na een paar weken keren de treinen stuk voor stuk weer terug. Naast een groot rolstoeltoegankelijk toilet en aan weerszijden van het balkon een schuiftrede krijgt de trein twee gemarkeerde plaatsen voor rolstoelen, een plek voor twee fietsen en een speciale noodknop. Met deze knop krijgt de reiziger in geval van nood direct contact met de machinist.

Vernieuwing

Voor mensen met een visuele beperking is voelbare en hoorbare informatie aangebracht zodat zij zo goed mogelijk op de tast hun weg kunnen vinden in en rond het toilet. Vorig jaar zijn in de Sprinters alle stoffen stoelbekleding vervangen door nieuwe kunstleren zittingen voor meer reizigerscomfort. Naar verwachting zijn alle 131 Sprinters eind 2021 vernieuwd.

Gemoderniseerde NS Sprinter met rolstoeltoegankelijk toilet
Rolstoeltoegankelijk toilet in gemoderniseerde NS Sprinter

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vernieuwing 131 Sprinter Light Trains van NS is halverwege | SpoorPro.nl
Gemoderniseerde NS Sprinter met schuiftrede

Vernieuwing 131 Sprinter Light Trains van NS is halverwege

Het consortium Bombardier Siemens Lighttrain is in opdracht van NS op dit moment bezig met de vernieuwing van 131 Sprinter Light Trains (SLT’s). 66 treinen zijn inmiddels uitgerust met een schuiftrede en een rolstoeltoegankelijk toilet. De vernieuwing van de treinen gebeurt in de werkplaats in Aken, waar de helft van deze treinen destijds ook is gebouwd door Bombardier.

De treinen gaan per set van twee naar de werkplaats in Aken. Na een paar weken keren de treinen stuk voor stuk weer terug. Naast een groot rolstoeltoegankelijk toilet en aan weerszijden van het balkon een schuiftrede krijgt de trein twee gemarkeerde plaatsen voor rolstoelen, een plek voor twee fietsen en een speciale noodknop. Met deze knop krijgt de reiziger in geval van nood direct contact met de machinist.

Vernieuwing

Voor mensen met een visuele beperking is voelbare en hoorbare informatie aangebracht zodat zij zo goed mogelijk op de tast hun weg kunnen vinden in en rond het toilet. Vorig jaar zijn in de Sprinters alle stoffen stoelbekleding vervangen door nieuwe kunstleren zittingen voor meer reizigerscomfort. Naar verwachting zijn alle 131 Sprinters eind 2021 vernieuwd.

Gemoderniseerde NS Sprinter met rolstoeltoegankelijk toilet
Rolstoeltoegankelijk toilet in gemoderniseerde NS Sprinter

Auteur: Esther Geerts

Esther Geerts is journalist van RailTech.com, de internationale zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.