De stoptrein die bij een spoorwegovergang aan de Braakstraat betrokken was bij een ongeluk met een bakfiets waarbij meerdere doden en zwaargewonden zijn gevallen, foto: ANP

OM: oorzaak ongeluk Stint op spoorwegovergang blijft onbekend

De oorzaak van het dodelijk ongeluk met een Stint dat in september 2018 op een spoorwegovergang in Oss gebeurde, zal waarschijnlijk niet worden gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt, meldt het AD. Bij het ongeluk kwamen drie meisjes en een jongen om het leven. Een vijfde kind en de bestuurster van de Stint raakten zwaargewond.

Op 20 september 2018 botste een Stint in de buurt van station Oss-West op een passerende NS-trein. Het voertuig reed door een gesloten spoorboom. Na het ongeluk werd de stint door minister Cora van Nieuwenhuizen tijdelijk van de weg gehaald.

Oorzaak blijft onbekend

“We komen nu tot de teleurstellende en verschrikkelijke conclusie dat we nooit gaan achterhalen wat precies de oorzaak is geweest van dit ongeluk”, aldus officier Janine Kramer. “Een technisch mankement is niet gebleken. Een storing ook niet. Menselijk handelen hebben we uitgesloten.”

Het OM is ervan overtuigd dat er wel degelijk technisch iets mis is gegaan waardoor het voertuig niet voor de spoorwegovergang remde, maar verwacht dat dit niet meer kan worden aangetoond. “We hadden zo graag aan de ouders en de bestuurster willen verklaren wat er is gebeurd. Wat de aanleiding was. Maar we hebben hen deze week helaas wat anders moeten melden”, aldus Kramer.

Lees ook:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.