SpoorProTV met Wim Eilert

SpoorProTV: reizigersgroei na de coronacrisis en nieuwe spoortechniek GVT

In de uitzending van SpoorProTV van deze week is er aandacht voor de reizigersgroei na de coronacrisis en een nieuwe techniek die in gebruik is genomen om niet-kraanbare trailers per spoor te kunnen vervoeren.

Het aantal reizigers is vanwege coronamaatregelen flink gedaald. Toch is de verwachting dat het aantal reizigers over enkele jaren weer flink gaat toenemen. Daarnaast zijn er ambitieuze klimaatdoelstellingen via de Europese Green Deal.

Diverse partijen pleiten er daarom voor om nu flink in het spoor te investeren om het klaar te maken voor de toekomst. Ook vinden ze dat de Europese Green Deal onderdeel moet uitmaken van het Europese herstelpakket, dat ervoor moeten zorgen dat de diverse economieën weer op gang komen na de coronacrisis. Tijdens de uitzending op woensdag juni spreekt hoofdredacteur Marieke van Gompel van SpoorPro over dit onderwerp met directeur Corina de Jongh en directeur Freek Bos van Rover.

Nieuwe spoortechniek

GVT, VTG en Vega hebben een nieuwe techniek in gebruik genomen om niet-kraanbare trailers per spoor te kunnen vervoeren. Deze techniek wordt deze week toegepast voor de treindienst tussen Tilburg en Rzepin, in het westen van Polen. Voor het langeafstandsvervoer betekent dit dat meer trucks van de weg wordt gehaald, wat een goede ontwikkeling is voor de spoorsector.

De uitzending van SpoorProTV is woensdag om 14.00 uur te bekijken via het YouTube-kanaal van SpoorPro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.