Een vaste trap op treinstation Utrecht Centraal, foto: NS

Eerste ochtendspits met reguliere spoordienstregeling verloopt rustig

Het was dinsdagochtend behoorlijk rustig op station Utrecht Centraal in de eerste reguliere ochtendspits. Mocht het later op de dag toch nog druk worden op het station, dan zijn de nodige maatregelen getroffen. Kaartautomaten zijn uitgeschakeld en overal hangen stickers.

Zo is het per 1 juni verplicht om een mondkapje te dragen in de trein, ook voor conducteurs die op de trein werken. Op verschillende plekken op het station zijn stickers geplakt met instructies, waaronder “houd rechts” en “houd afstand”. Bij de roltrappen naar de perrons zijn gele NS-stickers te zien met daarop “mondkapje” en “houd vier treden afstand”.

Mondkapjes

Daarnaast wordt geregeld omgeroepen om afstand te houden en een mondkapje te dragen. Vrijwel iedereen in de trein houdt zich daaraan, op enkele uitzonderingen na. De mondkapjes worden vaak wel pas opgedaan vlak voor het betreden van de trein. Een enkeling improviseert door een sjaal om te slaan.

Bij de kaartautomaten is de middelste machine uitgeschakeld. Op die manier kan er ook tijdens het kopen van een treinkaartje afstand worden gehouden. Op elke winkel hangt een papiertje met daarop het maximaal aantal toegestane personen.

Relaxed

Reizigers ervaren de ochtendspits als “relaxed en prettig”. Het is rustig in de treinen en in de stationshal, er zijn veel instructies en er loopt voldoende NS-personeel rond met nodige informatie.

Bron: ANP

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.