Machinist komt om bij botsing met trekker in Hooghalen

Afbeelding: Wikimedia Commons

Een 58-jarige machinist van NS is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk op een onbewaakte spoorwegovergang in Hooghalen in de provincie Drenthe. De machinist bestuurde een trein die rond 16.10 uur op de overweg in botsing kwam met een trekker. ProRail en NS betuigen hun medeleven aan de nabestaanden en collega’s van de machinist.

Bij het ongeluk waren 54 mensen betrokken die allemaal ter plaatse zijn nagekeken door medisch hulpverleners. Twee inzittenden van de trein zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval vond plaats op een Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO). ProRail was in gesprek om een alternatieve weg aan te leggen, zodat de overweg kon worden afgesloten. “Het is verschrikkelijk dat de afsluiting niet op tijd is gekomen voor de omgekomen machinist”, zegt ProRail in een reactie op het ongeluk.

Verlies

NS-topman Roger van Boxtel spreekt van een ‘gitzwarte dag’. “Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn gezin, familie, vrienden en directe collega’s van onze collega. Dit verlies voelen wij bij NS allemaal. We spreken de hoop uit dat de andere betrokkenen die gewond zijn geraakt bij dit tragische ongeval, snel zullen herstellen. Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is. Dit hoop je nooit mee te maken.”

Volgens ProRail is de schade aan de infrastructuur groot. Er zijn een aantal bovenleidingportalen gebroken en het spoor zelf is zwaar beschadigd. De trein moet eerst aan de voorkant op het spoor moeten worden gezet, zodat deze kan worden weggereden. Naar verwachting zullen de herstelwerkzaamheden het hele weekend duren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.