Station Breda

Politie en NS vatten valse bommelder station Breda in de kraag

De politie en NS hebben een 67-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het doen van valse bommeldingen op het station in zijn woonplaats. De politie kreeg donderdagnacht diverse meldingen over een bom.

De politie ontving rond 1.00 uur een melding dat er een tas op het station was achtergelaten. Een kwartier later kreeg de politie een melding binnen van een getuige die stelde aangesproken te zijn door een fluisterend iemand die aangaf dat er een tas met daarin een bom op het station was achtergelaten. Tien minuten daarna belde een tweede getuige die ook door diezelfde man was aangesproken.

De getuigen konden een duidelijk signalement afgeven van de verdachte, waarna de politie naar de man op zoek ging. Rond 2.45 uur pakten politie-agenten en veiligheidsmedewerkers van NS een man op die voldeed aan hun omschrijvingen. Hij is meegenomen en in de cel gezet.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie en NS vatten valse bommelder station Breda in de kraag | SpoorPro.nl
Station Breda

Politie en NS vatten valse bommelder station Breda in de kraag

De politie en NS hebben een 67-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het doen van valse bommeldingen op het station in zijn woonplaats. De politie kreeg donderdagnacht diverse meldingen over een bom.

De politie ontving rond 1.00 uur een melding dat er een tas op het station was achtergelaten. Een kwartier later kreeg de politie een melding binnen van een getuige die stelde aangesproken te zijn door een fluisterend iemand die aangaf dat er een tas met daarin een bom op het station was achtergelaten. Tien minuten daarna belde een tweede getuige die ook door diezelfde man was aangesproken.

De getuigen konden een duidelijk signalement afgeven van de verdachte, waarna de politie naar de man op zoek ging. Rond 2.45 uur pakten politie-agenten en veiligheidsmedewerkers van NS een man op die voldeed aan hun omschrijvingen. Hij is meegenomen en in de cel gezet.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.