Thalys

Thalys verplicht reizigers tot dragen mondkapje

Reizigers die met een hogesnelheidstrein van Thalys reizen worden sinds maandag 4 mei verplicht om een mondkapje te dragen. Het vervoersbedrijf meldt op zijn website hiermee de richtlijnen van de Belgische overheid te volgen.

De mondmaskers mogen ook zelfgemaakt zijn en hoeven niet per se chirurgisch te zijn. De Nederlandse OV-sector pleit er bij de overheid ook voor om mondkapjes verplicht te stellen, omdat verwacht wordt dat het bij een versoepeling van de coronamaatregelen onmogelijk wordt om 1,5 meter afstand te houden. Daarmee zouden reizigers en OV-personeel onnodig risico lopen.

Coronacrisis

Sinds woensdag 8 april geldt er vanwege de coronacrisis dat Thalys een procedure van de Franse overheid volgt waarbij reizigers uit het buitenland worden gecontroleerd. Iedereen die het Franse grondgebied wil betreden, moet aan de grens een certificaat van afwijkend internationaal verkeer naar Frankrijk voorleggen. Wie bij de controle van de certificaten in Paris Nord niet aan de regels voldoet, krijgt een boete opgelegd.

Thalys rijdt tot en met maandag 8 juni met een aangepaste dienstregeling, waarbij reizigers vanuit Amsterdam moeten overstappen op Brussel-Zuid.

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.