Een trein van Thalys en NS op station Rotterdam Centraal

UIC publiceert managementhandboek voor coronavirus

De internationale spoorwegorganisatie UIC heeft een taskforce opgezet, waarin organisaties die bij UIC zijn aangesloten, experts en andere belanghebbenden bij elkaar zijn gebracht om als internationale spoorsector goed te kunnen reageren op de verder uitbraak van het coronavirus. Deze taskforce heeft een maatregelenhandboek opgesteld voor alle belanghebbenden van het spoor.

“Bij preventie en bestrijding van ziekten en andere crises is de continuïteit van het treinverkeer van cruciaal belang om mobiliteit op gang te houden en de doorgang kritieke activiteiten in de spoorsector te garanderen”, valt in het handboek te lezen.

Potentiële maatregelen

In het handboek kunnen spoorbedrijven een verzameling van mogelijke maatregelen vinden om de veerkracht in hun organisatie te behouden. De mogelijke maatregelen zijn verzameld in februari en maart van dit jaar verzameld het het doel om spoorpartijen te helpen en betrouwbare informatie te verstrekken over de uitdagingen waarmee zij te maken kunnen krijgen als gevolg van het coronavirus.

Een van de maatregelen die bedrijven kunnen nemen, is het opzetten van een taskforce die de situatie met betrekking tot het virus volgt. Deze taskforce kan ervoor zorgen dat er met zorg omgegaan wordt met personeel in kritieke functies die bijvoorbeeld op verkeersleidingsposten of specifieke IT-afdelingen werkt. Werknemers die collega’s in kritieke posities kunnen vervangen, moeten worden geïdentificeerd.

Social distancing-beleid

Ook moet de task force een ‘social distancing-beleid’ ontwikkelen met bijvoorbeeld een ‘no handshake policy’ of apparatuur die niet hoeft te worden aangeraakt, zoals een scanner voor de OV-chipkaart. In het handboek staan ​​ook enkele voorstellen over hoe besmetting van een keuken voor restaurants aan boord van treinen kan worden voorkomen.

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

UIC publiceert managementhandboek voor coronavirus | SpoorPro.nl
Een trein van Thalys en NS op station Rotterdam Centraal

UIC publiceert managementhandboek voor coronavirus

De internationale spoorwegorganisatie UIC heeft een taskforce opgezet, waarin organisaties die bij UIC zijn aangesloten, experts en andere belanghebbenden bij elkaar zijn gebracht om als internationale spoorsector goed te kunnen reageren op de verder uitbraak van het coronavirus. Deze taskforce heeft een maatregelenhandboek opgesteld voor alle belanghebbenden van het spoor.

“Bij preventie en bestrijding van ziekten en andere crises is de continuïteit van het treinverkeer van cruciaal belang om mobiliteit op gang te houden en de doorgang kritieke activiteiten in de spoorsector te garanderen”, valt in het handboek te lezen.

Potentiële maatregelen

In het handboek kunnen spoorbedrijven een verzameling van mogelijke maatregelen vinden om de veerkracht in hun organisatie te behouden. De mogelijke maatregelen zijn verzameld in februari en maart van dit jaar verzameld het het doel om spoorpartijen te helpen en betrouwbare informatie te verstrekken over de uitdagingen waarmee zij te maken kunnen krijgen als gevolg van het coronavirus.

Een van de maatregelen die bedrijven kunnen nemen, is het opzetten van een taskforce die de situatie met betrekking tot het virus volgt. Deze taskforce kan ervoor zorgen dat er met zorg omgegaan wordt met personeel in kritieke functies die bijvoorbeeld op verkeersleidingsposten of specifieke IT-afdelingen werkt. Werknemers die collega’s in kritieke posities kunnen vervangen, moeten worden geïdentificeerd.

Social distancing-beleid

Ook moet de task force een ‘social distancing-beleid’ ontwikkelen met bijvoorbeeld een ‘no handshake policy’ of apparatuur die niet hoeft te worden aangeraakt, zoals een scanner voor de OV-chipkaart. In het handboek staan ​​ook enkele voorstellen over hoe besmetting van een keuken voor restaurants aan boord van treinen kan worden voorkomen.

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.