Een trein is op een vrachtwagen gebotst in Berkel-Enschot, foto: ProRail

Trein botst op vrachtwagen, verbinding Tilburg-Den Bosch gestremd

Een stoptrein van NS is woensdagochtend rond 8.45 uur tegen een vrachtauto gereden op een spoorwegovergang in Berkel-Enschot. Bij het ongeluk zijn geen gewonden gevallen. Spoorbeheerder ProRail meldt dat de schade aan de overweginstallatie en het spoor groot is, waardoor woensdag tot diep in de nacht geen treinen kunnen rijden tussen Tilburg en Den Bosch.

In de trein die op de vrachtwagen botste zaten 250 reizigers. Zij zijn door incidentenbestrijders van ProRail uit de trein gehaald. Het is nog onbekend, hoe het ongeluk kon gebeuren.

Herstel schade

Naast het herstellen van de schade aan het spoor en de overweginstallatie worden bovenleidingportalen gecontroleerd die eventueel geraakt kunnen zijn. Volgens spoorvervoerder NS duurt de stremming op het spoor tussen Tilburg en Den Bosch tenminste tot donderdag 1.30 uur. Tussen Breda en Tilburg rijden stopbussen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.