Bovenleidingbreuk Almere Oostvaarders, foto: ProRail

Bovenleiding komt naar beneden, treinreiziger loopt oogletsel op

Op het traject tussen Amsterdam en Utrecht is maandagochtend een stuk bovenleiding naar beneden gekomen, waarbij een ruit van een trein is gesneuveld. Een reiziger heeft daarbij glas in het oog gekregen en oogletsel opgelopen. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

Drie treinen raakten door het defect gestrand, waarvan twee terug konden rijden naar Utrecht Centraal. De derde trein kon niet verder rijden vanwege het defect aan de bovenleiding. De 1400 reizigers aan boord van de trein konden worden geëvacueerd met een andere reizigerstrein die op het spoor ernaast werd opgesteld. Daardoor reden er in de loop van de ochtend geen treinen meer tussen Abcoude en Breukelen.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat het spoor naast de gestrande trein ernstig beschadigd is. De beperkingen zouden aanvankelijk tot dinsdagmiddag 15.00 uur duren, maar door de forse wind in de nacht van maandag op dinsdag hebben de werkzaamheden een tijdje stilgelegen. ProRail verwacht dat de reguliere treindienst rond 21.00 uur weer zal worden hervat. Tot die tijd kunnen er tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal geen sprinters rijden.

Update: dinsdag 11.08 uur

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.