Verkeersleiding, ProRail

Treinen rijden weer na ICT-storing verkeersleidingspost Limburg

Verkeersleiding, ProRail

Vanwege een grote storing in het verkeersleidingssysteem op de verkeersleidingspost in Maastricht konden er dinsdagochtend in een groot deel van Limburg enkele uren geen treinen rijden. Rond zes uur was de storing verholpen, meldt ProRail.

In de nacht van maandag op dinsdag vonden er werkzaamheden plaats aan het ICT-systeem van de verkeersleidingspost Maastricht. Bij deze werkzaamheden ontstond een storing ontstaan in het verkeersleidingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat alle seinen en wissels kunnen worden bediend.

Onderzoek

Vanwege de storing konden de treinverkeersleiders van ProRail dinsdagochtend vroeg geen treinen laten rijden. ProRail doet onderzoek naar de precieze oorzaak van de ICT-storing, om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.